banner-mask facebook flag googleplus linkedin mapmarker recognition shield soccerfield su-icon twitter money calendar calendar user trophy
De vertrouwenspersoon sport is te bereiken via het contactadres vertrouwenspersoon-sport@pijnacker-nootdorp.nl

Via dit mailadres kan iedere sporter, onafhankelijk van de vereniging, een melding doen.
NOC-NSF heeft een speciale website waarop heel veel informatie te vinden is over het onderwerp veilig sporten en een veilige sportomgeving. De website is: centrumveiligesport.nl.

Op deze website kun je ook het meldpunt van het Centrum Veilige Sport vinden en veel materiaal ter ondersteuning van besturen die met het onderwerp veilig sporten op hun vereniging aan de slag willen gaan.
Al enige tijd is het een actueel onderwerp in de sportwereld: “(Seksueel)ongewenst gedrag”. De roep om een vertrouwenspersoon groeit. Tegelijkertijd is het voor verenigingen een grote uitdaging om hierin te voorzien.

De gemeente en de Sportraad hebben afspraken gemaakt over een ‘vertrouwenspersoon sport’. De functie is ondergebracht bij een gedragswetenschapper van de gemeente. De vertrouwenspersoon is bedoeld om als sporter melding te maken omtrent ongewenst gedrag.

De vertrouwenspersoon kan je helpen om een klacht in te dienen bij de vereniging, sportbond of politie. Maar gewoon even praten kan ook. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet weet.